ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucurestenii vor circula in garnituri noi de metrou din luna aprilie 2014. Primele garnituri au ajuns deja în România din Spania, unde sunt produse de Compania Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF)

Metrorex a comandat 16 noi trenuri, în valoare de 97 milioane de euro (fără TVA). Doar primele patru unităţi sunt fabricate integral în Spania. Restul de 12 vor fi montate la uzina Atelierul CFR Griviţa. Trenurile noi de metrou vor fi puse în circulaţie cu călători după finalizarea testelor, obţinerea Agrementului Tehnic de la Autoritatea Feroviară Română (AFER) şi efectuarea probelor de anduranţă în circulaţie normală fără călători (20.000 de kilometri). Data estimată a punerii lor în circulaţie este luna aprilie 2014.

VEZI AICI CUM ARATĂ NOILE TRENURI DE METROU

Noile trenuri CAF sunt compuse din câte şase vagoane şi au o capacitate de 1.200 pasageri, distribuită în 114 metri lungime.