ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transfăgăraşanul este unul din cele mai spectaculoase şi mai înalte drumuri din România, fiind construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos al României. Şoseaua, care a contribuit enorm la dezvoltarea turistică a Munţilor Făgăraş, are o lungime de aproape 92 de kilometri şi a fost construită în 4 ani şi jumătate.

Pe Transfăgărăşan au muncit, timp de patru ani, mii de oameni, printre care veteranii constructori genişti din garnizoanele Râmnicu Vâlcea şi Alba Iulia.

[gallery columns="4" ids="57844,57842,57841,57843"]

Veteranii constructori genişti din garnizoanele Râmnicu Vâlcea şi Alba Iulia, care au participat la construirea şoselei montane Transfăgărăşan, au organizat la Bâlea Lac o ceremonie menită să marcheze împlinirea a 40 de ani de la inaugurarea drumului considerat de mulţi cel mai spectaculos din lume.

La ceremonia de aniversare a 40 de la inaugurare au participat şi autorităţile sibiene, iar Preşedintele CJ, Ioan Cindrea, a anunţat că instituţia pe care o conduce va finanţa ridicarea unui obelisc dedicat celor care au participat la construirea drumului.

"Datorită priceperii şi sacrificiului militarilor genişti putem să ne mândrim acum cu acest drum unic în lume. Vreau să vă asigur şi sprijinul pe care Consiliul Judeţean Sibiu îl va oferi pentru obeliscul pe care doriţi să îl ridicaţi şi care să arate tuturor celor care vor trece pe aici ce a însemnat realizarea Transfăgărăşanului” a declarat Ioan Cindrea, la Bâlea Lac, scrie agerpres.ro.

Tunelul care străbate muntele Paltinul de la sud la nord are o lungime de 887m şi se află la altitudinea de 2042 m. Pentru realizarea acestei grandioase lucrări au fost executate peste 41.000 metri cubi de rocă.


Printre obiectivele care pot fi vizitate pe traseu se numără Lacul şi Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, Lacul glaciar Bâlea şi Cascada Bâlea.

Din păcate, din cauza condiţiilor meteorologice drumul este deschis circulaţiei rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până la 1 noiembrie.

Un sfat pentru cei care vor să traverseze Transfăgăraşanul. Conform site-ului tai-tai.net, după Curtea de Argeş nu mai există benzinării!

[gallery ids="57846,57847,57848,57849,57850,57851,57852,57853,57854"]

Sursa foto: Colecţia personală Eugen Mirel