ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sătui să aştepte reacţia autorităţilor, tribul Ka’apor a decis să îşi facă dreptate şi să îi pedepsească pe cei care taie ilegal pădurea amazoniană. Toată operaţiunea a fost fotografiată de către Lunae Parracho.

Luptători prin definiţie, bărbaţii Ka’apor nu au avut nicioo problemă în a prinde şi a pune la pământ pe cei care, ilegal, taie pădurea. Pentru a nu uita experienţa, băştinaşii i-au legat pe tăietorii de păduri şi le-au dat jos pantalonii, apoi i-au bătut cu bâtele. Cum la faţa locului este deja buşteni tăiaţi, cei din Ka’apor au ciopârţit toate lemnele pentru a nu mai putea fi folosite, apoi au confiscat utilajele tăietorilor. Au turnat benzină pe maşini şi le-au dat foc, după cum se vede în imagini. 

Anul trecut, guvernul brazilian a declarat că distrugerea pădurii tropicale amazoniene a crescut cu 28%, după patru ani în care s-a remarcat un declin al cifrelor. În baza unor imagini din satelit, guvernul a estimat că 5.843 de kilometri pătraţi de pădure tropicală au fost defrişaţi într-un singur an. Pădurea tropicală amazoniană este considerată una dintre cele mai importante bariere naturale în lupta împotriva încălzirii globale, datorită capacităţii sale de a absorbi cantităţi uriaşe de dioxid de carbon.



INTRĂ AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI

Sursa şi foto: IBTimes, Reuters