ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Quagga (Equus quagga quagga) este o subspecie dispărută de zebră care a trăit în Africa de Sud. Mult timp a fost considerată o specie distinctă, dar studiile genetice recente au arătat că ar fi o subspecie a zebrei. Este considerată deosebit de aproape de zebra lui Burchell. Numele ei provine de la onomatopeea ei și care sună ca "kwahaah", conform Wikipedia.

Această zebră avea în jur de 257 cm lungime și 125-135 cm înălțime. Se distingea de celelalte zebre prin faptul că până la jumătate patternul lui era brun, semănând cu un cal sau cu un asin, iar cealaltă jumătate avea dungi albe, în partea din față a corpului. Nu se cunosc prea multe despre comportamentul său, însă e posibil să se fi adunatîn hoarde de 30-50 de indivizi. Quagga erau considerate mai docile decât alte zebra. Se găseau numeroase exemplare în Karoo din Provincia Cape și în partea sudică a Orange Free State din Africa de Sud.

De la ocupația olandeză a Africii de Sud, quagga a început să fie vânat în mod masiv. În timp ce unele exemplare au fost duse în grădini zoologice europene, fără ca programele de prezervare a rasei să aibă success. Quagga a dispărut în 1878. Ultimul specimen captive murit în Amsterdam la data de 12 august 1883.Un singur quagga a fost fotografiat vreodată, viu și doar 23 de piei s-au păstrat până astăzi. În 1984, quagga a fost prima specie dispărută a cărui AND a fost analizat. The Quagga Project a încercat să recreeze specia, împreunând selectiv zebre normale care îi semănau.

[gallery link="file" columns="7" ids="54181,54182,54183,54184,54185,54186,54187" orderby="rand"]