ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Baba Maria are 80 de ani și este singurul locuitor al unui munte din Banat. Bătrâna s-a mutat în vârf de munte pentru a-și trăi văduvia departe de orice fel de interacțiune cu restul lumii. Odată rămasă fără casă și fără soț, după ce acesta a decedat, Baba Maria s-a mutat în vârful muntelui, la 10 kilometri distanță de cea mai apropiată comunitate de oameni.

Neavând copii, Baba Maria – așa cum se prezintă- trăiește precum o sfântă, pentru că a îmbrățișat pustnicia de aproape 30 ani, singura ei companie fiind un măgar la care ține mult și care o ajută. Ea nu coboară de pe munte pentru că nu are nevoie, cumpărăturile făcându-i-le dragul ei prieten necuvântător, care a învățat drumul. Baba Maria își trimite măgarul cu puținii ei bani, iar acesta se întoarce cu pâine, deoarece proprietarii magazinelor îl cunosc și știu ce au de făcut când animalul apare prin sat. Oamenii urcă, din când în când, în zilele lor libere, la bătrână, pentru a o aproviziona cu diverse ajutoare.

Lumea o înțelege, o ajută și o respectă pe Baba Maria pentru felul în care a ales să-și trăiască bătrânețea. Din vârful muntelui, aceasta se ferește de orice modalitate de a păcătui, aflându-se departe de civilizație. Ea trăiește la 10 kilometri distanță de Nădrag, o așezare din județul Timiș. Casa ei e o improvizație din lemne, fără toaletă, curent electric, apă sau căldură.

Baba Maria, pe munte, se ascunde doar de ochii lumii, nu și de Dumnezeu. Spune că ar rezista și fără mâncare, ci doar cu rugăciuni. Acesta este motivul pentru care oamenii o compară cu o sfântă. Tot ce își dorește este ca măgarul, bunul ei prieten și ajutor de nădejde să trăiască cât mai mult, acesta viețuind, împreună cu bătrâna, deja de 10 ani, pe munte, informează exclusivtm.ro

[gallery link="file" ids="23181,23182,23183,23184,23185,23186" orderby="rand"]