ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O anchetă realizată de publicația germană Sueddeutsche Zeitung arată cum au ajuns germanii să îngroașe rândurile grupării jihadiste Statul Islamic din Irak și să comită atentate sinucigașe,  Germania fiind astfel una dintre țările europene exportatoare de terorism.

Porecla lor este “Almanis”, provin din Republica Federală și comit atentate sinucigașe pentru organizația teroristă Statul Islamic în Siria și Irak. Ministrul german de interne este îngrijorat de numărul tot mai mare al atentatorilor sinucigasi cu cetățenie germană, relatează RFI.

Sueddeutsche Zeitung și posturile de radio NDR și WDR, arată că cel puțin cinci atacuri sinucigașe din Siria și Irak sunt atribuite cu sigurață unor jihadiști germani. Ministrul de interne Thomas de Maiziere a declarat in context că “exportul de terorism este de nesuportat și trebuie întrerupt de urgență”.

Maiziere a recunoscut astfel că Germania a ajuns o țară exportatoare de extremiști care comit atentate. Majoritatea nemților care s-au aruncat în aer în numele Statului Islamic au făcut-o în nordul Irakului, în regiunea autonomă kurdă, dar au existat cazuri și la Bagdad.

Serviciile de informații occidentale au ajuns la concluzia că racolarea de jihadiști sinucigași din străinătate a ajuns o tactică predilectă a Statului Islamic, iar numărul acestora a crescut de patru ori de la începutul lui martie.

Pe lângă motivele evidente de propagandă, se pare că occidentalii radicalizați sunt mult mai brutali decât arabii.

Conform estimărilor serviciilor germane de informații, 400 de jihadiști germani s-ar fi deplasat să lupte alături de teroriști numai în Siria, notează RFI.