ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Foştii deţinuţi politici vor primi, de la 1 iulie, mai mulți bani. Câte 400 de lei pentru fiecare an în care au stat în închisorile comuniste. Proiectul, considerat un gest reparatoriu pentru cei care au fost închiși în temnițele comuniste, a fost adoptat miercuri de Camera Deputaţilor. De acest proiect de lege vor beneficia peste 45.000 de victime ale comuniştilor. Aproape 3.000 sunt foşti deţinuţi politic şi peste 24.000, deportaţi, informează digi24.ro.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Conform proiectului adoptat de Camera Deputaților, foştii deţinuţi politici şi cei strămutaţi în altă localitate sau deportaţi în străinătate sau prizonieri vor primi o indemnizaţie lunară de 400 de lei, față de 200 cât este în prezent, pentru fiecare an de detenţie, deportare, stămutare în alte localităţi sau prizonierat.

Persoanele care atunci au fost internate în spitale de psihiatrie sau au avut domiciliul obligatoriu vor primi câte 200 lei pentru fiecare an de internare sau de domiciliu obligatoriu.

Aceste indemnizaţii se vor cumula cu pensiile.