ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, cere organizarea unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în cazul poluării record care a fost înregistrat în weekend, în București.Gabriela Firea a subliniat că nu consideră că ceea ce s-a întâmplat a fost o întâmplare și nici doar un incident.

”Am transmis deja o adresă către președintele României și către CSAT în care am descris și în termeni tehnici și în termeni administrativi ceea ce s-a întâmplat în București în 1 și 2 martie, în seara de duminică spre luni, și am transmis solicitarea de a se analiza situația gravă din Muniicipiul București în cadrul unei ședințe a CSAT.
 
Populația trebuie să fie protejată și nu ajută la nimic dacă responsabilii și decidenții de la Guvern aruncă responsabilitatea dintr-o parte în acealaltă. Sunt convinsă că președintele se va implica, cu prerogativele constituționale pe care le are și, cu siguranță, vom afla care este poluatorul”, a declarat Gabriela Firea.
 
Ea a precizat că i-a scris și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru ca poluarea din noaptea de duminică spre luni să fie analizată și de Comisia pentru mediu din Parlament sau, dacă este cazul, să se constituie o comisie specială de anchetă.

„Nu poate să existe un poluator care ori este ținut la secret, ori să nu-l idenficăm, ambele variante fiind la fel de grave”, a spus Firea.

Edilul mai spune că cele 6 stații de monitorizare a aerului din București, pe care le are Agenția pentru mediu, nu mai sunt suficiente și că a cerut un punct de vedere de la Curtea de Conturi, pentru a vedea dacă Primăria Capitalei poate cumpăra stații de monitorizare a aerului, în regim de urgență, pentru a avea informații în timp real.