ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima oară, Campionatul Mondial de Sport Electronic s-a desfăşurat în afara Coreei de Sud, Bucureştiul fiind pentru un week-end capitala gamerilor (1-3 noiembrie).


 A fost anul... Coreei de Sud, care a cucerit tot la competiţiile masculine de League of Legends (LoL), unde a învins echipa Olandei, şi Alliance of Valiant Arms (A.V.A.), unde membrii echipei Astrick au câştigat în faţa Thailandei. Valoarea premiilor câştigate de cele două echipe ajunge la 20.000 de euro în cazul LoL, respectiv 13.000 de euro pentru A.V.A.


 În cazul competiţiilor feminine, campionatul de Tekken Tag Tournament 2 a fost câştigat de coreeanca Yi Sub Yang, care a învins-o pe reprezentanta Rusiei şi a obţinut titlul de campioană mondială şi un premiu în valoare de 2.000 de euro, în timp ce câştigătoarea medaliei de aur la Starcraft 2 este Madeleine Leander, din Suedia, cunoscută în lumea sportului electronic sub nickname-ul MaddeLisk. Aceasta a câştigat în faţa reprezentantei Franţei şi a primit, la rândul său, un cec în valoare de 2.000 de euro”, a declarat azi Silviu Stroie, preşedintele Ligii Gamerilor Profesionişti.


 Premii pentru public


 Aproximativ 5.000 de spectatori au fost prezenţi la Sala Polivalentă în cele 3 zile de eveniment, pentru a-şi încuraja echipa sau jucătorul favorit. De asemenea, în urma unei tombole, spectatorii prezenţi la campionat au câştigat diverse premii puse în joc de partenerii evenimentului, în valoare totală de peste 7.000 de euro.


 O veste bună pentru România


 Chiar dacă gamerii români nu au mai urcat pe podium, o veste bună de la IeSF 2013 avem totuşi. Românul Silviu Stroie a fost ales vicepreşedinte IeSF, fiind primul european în board-ul organizaţiei.