"Bărbatul necredincios prin femeia credincioasă se sfinţeşte..."

Cum ar arăta ţara asta dacă măcar zece din bărbaţii-cheie care ne conduc ar iubi femei care să îi poarte prin spitale să ducă daruri bolnavilor, să miluiască săracii, să le poarte de grijă bătrânilor uitaţi de toţi, care să păstreze cu sfinţenie obiceiurile din bătrâni, să le stea alături duminică de duminică la Sfânta Liturghie, să se spovedească şi să se împărtăşească regulat, împreună, care să strabată ţara asta în lung şi în lat iubind fiecare fărâma de pământ sfinţită cu sânge, care să le stea alaturi orice ar fi in iubire de neam, frica de Dumnezeu şi lupta cu tot felul de ispite şi de patimi şi de neputinţe... Aşa cum au stat cândva Maria Brancoveanu... Soţia lui Neagoe Basarab... Regina Maria, care iubea săracii, istoria, tradiţiile şi mânăstirile din ţara asta mai mult decât le iubim noi cei născuţi aici...

Cum ar fi?

Cât de mult poate face o femeie...
Soţie, mamă, iubită sau fiică... Un singur gest, un singur cuvânt, o singură rugăciune - izvorâte din iubirea aia de neam care arde, din credinţa aia oarbă în Dumnezeu care a ţinut neamul nostru atâtea sute de ani... -  ar face cât un milion de afişe!
Dar astea nu se pot mima sau photoshopa... Sunt sau nu sunt. Din ce în ce mai stinse, pe zi ce trece. Şi rezultatele le ştim cu toţii...

Gând în zi de sărbătoare: Poate că şi o ţară... tot prin femeile credincioase se sfinţeste.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews