ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe, a declarat că în Occident există forţe şi grupări cu activitate specifică anti-românească.

Acesta a sugerat că în unele zone din politica Occidentală se continuă politicile din anii '90.

"Nimeni în Rusia va cânta "Vrem o ţară ca afară". Dacă pe traiectul Chişinău - Moscova veţi găsi un astfel de rus, nu ştiu ce fac, dar sigur nu mai vorbesc la televizor.

Noi, începând din 1989, ne-am gândit vreodată că Occidentul nu se gândeşte la interesele României? Deci, eu nu spun că Occidentul, ca zonă de politică geo-strategică, are ceva contra României.

Au existat implanturi şi zone, în ceea ce nouă ne place să spunem "Occident", care au fost foarte determinate anti-româneşti. Aici este problema. Cum am reacţionat? Am fost capabili să sesizăm? Nu. Inclusiv astăzi, suntem incapabili să sesizăm că se continuă politicile deschise, angajate, încă din perioada anilor 90", a spus Talpeş la Prima TV.

Fostul consilier al lui Ion Iliescu mai spune că oamenii care ar trebui să sesizeze pericolele care vin dinspre acele zone ale Occidentului sunt fie controlaţi, fie incompetenţi.

"Unii care n-au interesul( să sesizeze -n.r.) şi sunt controlaţi, deţin ei mijloacele de control şi de reacţie în România.

La unii e şi aşa o inerţie, un fel de "Dolce far niente", venim şi noi cu ceilalţi. Ei, cum venim cu ceilalţi? Pentru că dacă ne uităm în jur, ceilalţi îşi garantează propriile exprimări în diverse materii. Ori noi? Noi vrem să scăpăm de ele. După aceea zicem, "Vrem o ţară ca afară". Păi hai să vedem că ăia şi-au făcut-o ei şi au luat şi 3 milioane dintre ai tăi ca s-o ducă mai departe", a afirmat fostul diplomat.