ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Omul de afaceri George Copos, condamnat la patru ani de închisoare în două dosare, a fost eliberat condiționat astăzi.

George Copos a părăsit penitenciarul marţi seară. El a declarat că a fost „foarte greu” în închisoare, dar că „a avut întotdeauna încredere în justiție”.

A fost o experiență extrem de grea, pe care n-o doresc nimănui”, le-a spus George Copos jurnaliștilor.

Am făcut două erori. Enorm de mari: am intrat în politică și am cheltuit 30 de milioane de euro la fotbal”, a declarat Gheorghe Copos despre motivele care, crede el, l-au dus la închisoare.

Omul de afaceri a povestit cum a ajuns să scrie cele cinci cărți în detenție și cum a rezistat în închisoare: 

„Știi ce înseamnă să stai 400 de zile să te gândești să treacă timpul? Citești. Înseamnă totul pentru un om lipsit de libertate. Am citit cât n-am citit în viața mea. Veți găsi în lucrările mele teme care nu au fost abordate. Important e să știi ce ai de făcut”, a mai spus Gheorghe Copos, mărturisind că a dormit doar patru ore pe noapte.

A citit mult, dar a avut noroc cu filosoful Nietzsche:

Aşa cum spunea şi Friedrich Nietzsche: Ce nu te omoară, te întăreşte. Şi tot Friedrich Nietzsche spunea: Dacă ai un DE CE pentru ce să trăieşti atunci înduri orice suferinţă”.

Omul de afaceri a reuşit să-şi reducă 150 de zile din pedeapsă pentru că a lucrat la atelierul de tâmplărie şi a scris cinci cărţi.

Am citit marii filosofi. Veți găsi în lucrările mele teme care n-au fost abordate niciodată de specialişti în domeniu. Este important să ştii ce ai de făcut în ziua aceea, în noaptea aceea. Eu am dormit patru ore pe noapte”.

A fost eliberat din penitenciar marți seara, pentru că a scris lucrări ştiinţifice şi s-a purtat bine.

„A fost o experiență extrem de grea și una dureroasă, nu o doresc nimănui, nici măcar dușmanilor mei”, a mai declarat omul de afaceri. „Ce nu te omoară te întărește”, a adăugat el.

*****

George Copos va fi eliberat din închisoare ca urmare a unei decizii definitive luate marţi de Tribunalul Bucureşti. Prima instanţă care a luat în discuţie cererea lui Copos refuzase eliberarea acestuia pe motiv că nu ar fi pregătit să fie un om liber.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Copos fusese încarcerat pentru patru ani în dosarul Loteria 1, pedeapsă care a fost contopită cu cea din Dosarul Transferurilor, acolo unde fostul patron al Rapidului primise 3 ani şi opt luni de închisoare.

Copos a cerut eliberarea condiţionată pentru că a executat o treime din pedeapsă. Lui Copos i-au fost şterse 150 de zile din pedeapsă, după ce a scris cinci lucrări ştiinţifice şi alte 160 de zile datorită faptului că a muncit în atelierul de tâmplărie al Penitenciarului Rahova.