ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a ocolit un răspuns direct, întrebat fiind, luni, într-o conferință de presă, dacă Ministerul de Externe, cu sprijinul Guvernului, i-a propus președintelui Klaus Iohannis numirea fostului șef al SRI, George Maior, în postul de ambasador la Washington.

L-ați nominalizat pe George Maior în funcția de ambasador al României la Washington? a fost întrebat Victor Ponta. „Eu? Conform Constituției și legii, numai președintele poate să numească ambasadori”, a răspuns șeful Guvernului.
L-ați propus dlui. președinte prin MAE?” a reformulat întrebarea jurnalistul. „Încă o dată, conform Constituției, președintele României numește ambasadori, eu sunt acum Partidul Social-Democrat, cu emblema în spate, și sunt convins că președintele României vă va comunica deciziile în ceea ce privește ambasadorii. Nu vreau să comentez niciun caz aparte, pentru că nu Guvernul numește ambasadori. Noi numim consuli. Ambasadorii sunt numiți de președinte, în urma unei proceduri. Eu cunosc foarte bine procedurile, tocmai de aceea nu pot să comentez absolut nimic din ceea ce ține de atribuțiile președintelui”, a declarat Victor Ponta, citat de digi24.ro.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews