ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Delegaţii Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania au aprobat duminică, cu o largă majoritate, a iniţierea negocierilor cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, pentru a forma un Guvern de coaliţie.

"Vrem să începem negocierile pentru crearea unei coaliţii şi avem scopul de a le duce la un bun sfârşit", a declarat preşedintele SPD, Sigmar Gabriel, într-o conferinţă de presă.

El a reiterat promisiunea de a organiza un referendum pentru ca cei aproximativ 470.000 de membri ai partidului să poată aproba un eventual acord de coaliţie.

Dintre cei 229 de delegaţi chemaţi să se pronunţe cu privire la iniţierea unor negocieri cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU), 196 au votat pentru, 31 împotrivă, iar 2 delegaţi s-au abţinut, a precizat preşedintele SPD.

Conservatorii cancelarului s-au clasat pe primul loc în alegerile legislative din 22 septembrie, cu 41,5 la sută din voturi, în timp ce SPD s-a clasat pe locul al doilea, cu 25,7 la sută.