ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Cărtărescu a făcut un gest extraordonar, el alegând să doneze o importantă sumă de bani pe care a primit-o după ce a câştigat un premiu.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Autorul "Levantului" a primit "Premiul pentru literatură al oraşului Bistriţa", însă s-a multumit doar cu felicitările, diploma şi florile, refuzând banii.

"Acest premiu e foarte generos atât din punctul de vedere al faimei pe care o aduce, cât şi din punct de vedere material. Suma cu care este dotat acest premiu ar bucura pe toată lumea, dar bucuria de a face un lucru de care să se bucure alţii e şi mai mare pentru mine. De aceea, eu nu voi profita de această sumă, o să o las, aici, la Bistriţa, şi o să-l rog pe domnul Gavril Ţărmure (managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud – n.r.) să-i dea cea mai bună destinaţie cu putinţă, o destinaţie culturală, nobilă. Eu i-aş sugera publicarea unor cărţi. Cred că e cel mai bun lucru pe care banii îl pot face", a spus Mircea Cărtărescu, potrivit Mediafax.