ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupe ale Armatei Române şi ale Ministerului de Interne au defilat luni, la Sfântu Gheorghe, cu prilejul aniversării a 70 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie fascisto-hortystă. Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară şi religioasă în faţa Primăriei Sfântu Gheorghe, pe turla căreia Armata Română a arborat pe 8 septembrie 1944 drapelul tricolor ca simbol al libertăţii.

Festivităţile au fost organizate de Garnizoana Militară Sfântu Gheorghe cu sprijinul Prefecturii Covasna.

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras a comis un gest incalificabil în încercarea de a incomoda festivitatea. Dan Tănasă relatează că fațada Primăriei Sfântu Gheorghe a fost acoperită încă de vineri, la indicațiile primarului, cu schele pentru a demara renovarea clădirii în care funcționează primăria și a acoperit cu o plasă placa comemorativă. Pe durata ceremoniei militare plasa care acoperea placa comemorativă a fost îndepărtată.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război (ANVR) Covasna, col. Ioachim Grigorescu, a spus, în discursul său, că deşi au trecut şapte decenii de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie străină, „încă mai sunt nostalgici după vremurile trecute” şi a salutat faptul că liderii UDMR nu au fost prezenţi nici de această dată la acest eveniment. Festivităţile au fost organizate de Garnizoana Militară Sfântu Gheorghe cu sprijinul Prefecturii Covasna.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

12

 

13

 

Sursa foto: Covasna Media