ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O acțiune de donare de sânge a avut loc la Batalionul 183 Artilerie Mixtă General „Ion Dragalina” din Lugoj,. În sprijinul militarilor dornici să-și ajute semenii aflați la nevoie și în suferință au venit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

România se confruntă în prezent cu un deficit major de sânge, donatorii asigurând un procent de doar 66% din totalul necesar. Zilnic, mii de pacienți din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supraviețui. De cele mai multe ori donatorii dau sânge doar atunci când cineva drag are nevoie. La o singură operație de transplant hepatic pot fi folosite peste 40 de unități de sânge, iar nevoia de trasfuzie de sânge se impune în cazuri dintre cele mai variate: accidentele rutiere, accidentele de muncă, intervențiile chirurgicale mari, bolile sanguine sau afecțiunile gastrice.

Acțiunea militarilor este cu atât mai frumoasă și binevenită cu cât toți participanții, în frunte cu șeful unității, colonelul Ion Teca, au folosit tichetele de masă primite în urma donării pentru a le lua alimente unor persoane nevoiașe. Militarii au vizitat Centrul de Zi pentru Copii  Patriarh ,,Miron Cristea” din Făget, unde au împărțit tuturor micuților daruri constând în alimente și dulciuri. La eveniment a luat parte și părintele Protopop Bujor Păcurar care i-a felicitat pe militari și le-a adus mulțumiri pentru această frumoasă inițiativă.

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania națională „Donează sânge, salvează o viață!” În ultimii șase ani, prin mobilizarea a 20.000 donatori, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au ajutat la recoltarea a peste 15.000 litri de sânge.