ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat noua Strategie de salubrizare a Capitalei. Conform documentului, în următorii ani vor fi desființate ghenele din interiorul blocurilor, iar în cartiere vor fi amenajate „insule“ de colectare separată a deşeurilor, scrie b365.ro

Toate ansamblurile de locuințe nou create vor fi dotate cu sisteme îngropate/semiîngropate pentru colectarea separată a deșeurilor. Strategia prevede și o automatizare mai accentuată a procesului de salubrizare prin folosirea mai multor mașini, dar și obligativitatea operatorilor de dotare a coșurilor stradale cu pungi pentru strângerea deșeurilor de la animalele de companie.

„Până în anul 2025 se va renunţa la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea rămâne în folosinţă numai camera de la parterul blocului care va fi amenajată corespunzător“, se precizează în noua strategie.

Potrivit noii strategii, modelul coșurilor de gunoi pentru colectarea deșeurilor stradale vor fi stabilite în mod unitar în funcție de artera pe care vor fi instalate sau de specificul zonei. De asemenea, documentul prevede că operatorii de salubrizare vor purta salopetă unitară, în schimb pentru fiecare sector va exista o culoare diferită.