ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



UPDATE Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost adus, joi, la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție - Structura Centrală, după ce în cursul zilei au fost efectuate percheziții la locuința sa. La sosire, Gheorghe Nichita nu a făcut declarații.

Anterior, la sediul DNA a fost adus pentru a fi audiat și șeful Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu. Tot la DNA este adus și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu Poliția Locală Iași.

Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat joi după perchezițiile desfășurate la locuința sa de procurori însoțiți de jandarmi, care au durat timp de mai bine de șase ore.

"Nu am ce să vă declar acum", a spus primarul Nichita ieșind din locuința sa.

Potrivit avocatului acestuia, Marius Striblea, anchetatorii au găsit în casă doar un laptop, un reportofon și trei stick-uri de memorie.

Primarul din Iași, Gheorghe Nichita, este cercetat pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane, scrie Agerpres.

El este suspectat că, în scopul obținerii pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucrători ai Poliției Locale Iași, respectiv funcționari publici cu funcții de conducere, instituție aflată în subordinea sa, să efectueze acțiuni de supraveghere operativă a unor persoane, folosind personalul polițienesc și bunurile aflate în dotarea poliției.

Sursele citate susțin că el dorea să cunoască exact deplasările unor persoane și toate detaliile legate de acestea. Primarul ar fi solicitat supravegherea inclusiv a persoanelor cu care acestea se întâlneau.

Aceleași surse au precizat că Nichita dispunea lui Liviu Mihai Hliboceanu, directorul general al Poliției Locale Iași, și lui Ștefan Avîrvarei, șef serviciu Poliția Locală Iași, să trimită polițiști din subordine în locurile unde știa că sunt persoanele despre care acesta dorea să obțină informații și le cerea să-l țină la curent cu toate detaliile, respectiv cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă și de unde vin.

Sursele judiciare subliniază că Hliboceanu, la cererea primarului, solicita unor polițiști din subordine să acceseze inclusiv bazele de date ale instituției, pentru a verifica autoturismele unor persoane, dar și pe cea a Evidenței Populației, pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor mașini.