ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recunoscut pentru faptul că spune fără menajamente tot ceea ce gândește, Hagi și-a exprimat zilele trecute durerea față de tot ceea ce se întâmplă în România momentului actual.

„De ce s-a făcut Revoluția? Asta este întrebarea mea. Dacă suntem mai slabi, dacă nu mai câștigăm, dacă nu mai suntem puternici, de ce s-a făcut? Oare nu a fost dezbinare, oare nu ne-a separat? Eu și colegii am jucat pentru țara noastră, am fost puternici și respectați. Acum de ce nu se mai poate? Nu acesta trebuie să fie subiectul, decât să ne certăm toată ziua? Eu sunt mai mic, tu ești mai mare, eu am ochelari, tu nu ai, de ce ai cămașă albastră, asta auzim. Nu, ar trebui să mergem pe lucruri concrete. Să facem! Și suntem cu toții de vină. Iar cei mari, care ne conduc, trebuie să aibă grijă. Pentru ce au trecut aproape trei decenii? De ce a fost Revoluția? Să fim mai săraci, să cerșim cu toții? Nu cred că de asta! Sunt vorbe mari, dar mândria și orgoliul meu nu pot să dispară niciodată. Sunt român! Am avut asta mereu în mine și m-am luptat ca României să-i fie bine, pe plan internațional, să le arăt că noi suntem mai buni decât ei. România era în elită, acum nu mai este. Luați statistica și vedeți ce cotă are jucătorul român acum și ce cotă aveam noi! O să vedeți cât de departe am ajuns. Ne rugăm să ne ia jucătorii, înainte se băteau pe ei. România avea doi dintre cei patru jucători străini de la Barcelona. Dacă nu o să schimbăm lucrurile și sportul să fie o prioritate, vom ajunge și mai rău! Este nevoie de un proiect național, să revenim unde am fost.” a spus Hagi, conform www.gsp.ro.

„Regele” e convins că investițiile în segmentele sociale, sport, cultură, educație și sănătate, dar și în infrastructură pot readuce România în elită. „Suntem buni, dar suntem departe de ce am fost, de anii ‘80 și ‘90. Foarte, foarte, foarte departe. Atunci s-a format acea generație care v-a făcut pe toți fericiți. Pentru că succesul aduce fericire. Și generația care a crescut în spatele nostru a fost la fel de talentată. Și acum există talent, dar susținerea sportului este la un nivel foarte jos. Să ajute sportul, cultura, educația, sănătatea, segmentele sociale care au rolul de a forma noua generație! Toate țările bogate, puternice au făcut asta. După aceea, România o să fie înfloritoare și o să zâmbim cu toții. Din păcate, în acest moment, cu toții suntem triști. Pentru că tot ce este în România este negativ. Nu mai vezi nimic frumos! A, mai există o fată, o mare sportivă, Simona, care ne mai ține în elită și se duelează cu cei mari. Pe timpul meu, sportul românesc era în top în toate disciplinele.(...)Foarte grav este că în România a ajuns să se pronunțe cuvântul frustare. Este un momentul destul de greu. Eu mă feresc de acest cuvânt. Se folosește și la fotbal, în comentarii. Cum să le explic eu jucătorilor? Dacă ne-am născut să fim frustrați, mai are rost să trăim? Pentru mine nu există acest cuvânt. Când îl pronunți, ești terminat. Înseamnă că ai căzut și nu mai poți să te ridici. Pentru ce mai trăiești? Dacă vrem să revenim unde am fost, trebuie să fim uniți. Un concept, o idee, o strategie. Să devenim cei mai buni! Trebuie să facem ceva ca acești tineri să se simtă așa cum ne-am simțit noi, nu să le fie rușine! Ca și acești copii să urce și ei pe scenă! Dacă dorim. Dacă nu, ne strângem iar în Piața Victoriei, ne luăm la bătaie și ne întrebăm oare de ce. Pentru că toată lumea este tristă", a mai spus Hagi, citat de Gazeta Sporturilor.