ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Funcția de președinte al Federației Române de Fotbal va fi ocupată, din data de 5 martie, de către altcineva. Mircea Sandu va afla cine va fi succesorul său „la tron” peste aproximativ o lună. Lupta este aprigă. Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei, are mari șanse să ocupe funcția râvnită de toți contracandidații săi, însă este acuzat de obținerea diplomei de absolvire la ANEFS, în mod fraudulos, deoarece diploma de licență și-a obținut-o cu un profesor care era chiar angajatul său, președintele Academiei sale de fotbal.

Una dintre condițiile de participare la concursul care va aduce, cuiva, cel mai înalt rang, la Casa Fotbalului, este dovada studiilor superioare. Contracandidații îl acuză pe Popescu de moralitate îndoielnică în obținerea diplomei de absolvire a studiilor. „Acuzatul” a mărturisit, chiar el, în urmă cu un an, într-un interviu, că profesorul său coordonator, care îi era și angajat, îl mai „ajuta”:
"În timp ce eram student la Sport, era ultimul an pe care îl aveam la Galatasaray. Unul dintre examene îl aveam cu cel care era preşedinte la şcoala mea de fotbal, era şi profesor la universitate. Mai întâi m-am dus la examen nepregătit, crezând că o să fie mai uşor. M-a întrebat dacă sunt pregătit şi i-am spus: «Oarecum». Şi, pentru a nu mă examina aşa, mi-a dat o carte şi mi-a spus să o învăţ pe toată.Era ultima zi de vacanţă şi am plecat cu echipa în cantonament în Elveţia. L-am rugat pe Fatih Terim să îmi dea o cameră singur, pentru a putea învăţa şi între cele între cele 3 antrenamente zilnice, am învăţat cartea de la un capăt la altul. M-am întors la examen, şi profesorul m-a întrebat: «Ce ai învăţat foarte bine?». L-am rugat să ia cartea şi să o deschidă unde doreşte. Mi-a dat o anumită temă şi, după 10 minute, şi-a dat seama că ştiu. I-am spus: «Nu, după cât am învăţat, lăsaţi-mă măcar jumătate de oră». Aşa am luat 10 la examen".