Numărul trei pe glob între producătorii de echipamente telecom, Huawei are viaţă grea pe piaţa americană, chiar dacă poate contabiliza vânzări de 1 miliard de dolari. De câţiva ani se află sub presiunea autorităţilor americane, compania fiind bănuită şi anchetată pentru “spionaj informatic”.

Într-un interviu acordat publicaţiei franceze Les Echos, directorul executiv Huawei, Ren Zhengfei, a arătat că nu mai doreşte să fie un punct de poticnire în mijlocul relaţiilor SUA-China. Ca atare, compania a luart decizia de a ieşi de pe piaţa americană, informează Cnet.com

Contactat de Cnet, purtătorul de cuvând Huawei nu a oferit un răspuns clar privitor la declaraţiile CEO-ului companiei.

Cu ocazia recentei vizite în România a delegaţiei chineze, oficialii Huawei România au anunţat investiţii noi pe piaţa noastră.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews