ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rămas vacant după demisia lui Daniel Barbu, postul de Ministru al Culturii ar putea fi ocupat de Gigel Sorinel Ştirbu. Partidul Naţional Liberal a decis ca Ştirbu să fie propunerea pentru acest post pentru care s-au mai vehiculat numele lui Vlad Nistor şi Radu Boroianu. Liberalii urmează să facă propunerea către premierul Victor Ponta, iar de aici, să plece către preşedintele Traian Băsescu.

Daniel Barbu a demisionat joi, după ce a fost aspru criticat pentru o serie de declaraţii făcute săptămâna trecută, când a spus că sumele alocate bolnavilor de HIV-SIDA sunt mult mai mari în raport cu bugetul alocat programelor Ministerului Culturii: "După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu înţeleg, eu personal. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul Festivalul Shakespeare de la Craiova dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate".

Cine este Gigel Sorinel Ştirbu

Posibilul viitor Ministru al Culturii are 42 de ani şi a finalizat studii de teologie la Craiova. A fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 30 Olt, colegiul uninominal nr.6. În prezent este preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor şi a fost în 2007 şi secretar de stat în ministerul pe care ar urma să îl conducă, fiind numit în acea funcţie de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.