ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:20 Contestaţia lui Gigi Becali la executarea pedepsei a fost respinsă, joi, de Tribunalul Bucureşti, judecătorii stabilind că este "inadimisibilă", întrucât a mai fost o dată soluţionată, de Tribunalul Ilfov, instanţa competentă în acest caz.

[divider]

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, s-a prezentat joi în fața instanței de la Tribunalul București care judecă o contestație la executarea pedepsei cu închisoarea, afirmând că s-a săturat să fie plimbat de la Jilava la Poarta Albă, "cu zăbrele, cu cătuşe".

Această contestație a mai fost soluționată de Tribunalul Ilfov, care a decis să o respingă, dar instanța supremă a decis că Tribunalul Bucureşti este competent să o judece.
Aşa cum îi spunea Sfântul Gheorghe împăratului Diocleţian: 'Gătaţi chinurile, pentru că sunt pregătit să le primesc', aşa vă spun şi eu că vreau să gătaţi chinurile. Du-te la Jilava, du-te la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe. Ca Sfântul Gheorghe primesc ceea ce se întâmplă pentru că aşa a fost lăsat de la Dumnezeu", a spus Gigi Becali.

Potrivit procurorului, dar şi avocatului lui Gigi Becali, această contestaţie la executare ajunsă la Tribunalul Bucureşti se loveşte de excepţia inadmisibilităţii.
Din latenţa cu care ICCJ a motivat (deciziile de condamnare a lui Gigi Becali, n.r.), s-a pomenit cu acest dosar în braţe. Doamna judecător a preferat să evide un conflict de competenţă, invocând din oficiu această inadmisibilitate, în contextul în care nu pot să judec şi eu acelaşi lucru pe care l-au făcut alţii, rămânând ca în final Curtea de Apel, care este autoritatea superioară Tribunalului Bucureşti, să lămurească prin soluţie fondul contestaţiei în final" Cătălin Dancu, avocatul lui Gigi Becali.

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă va admite excepţia inadmisibilităţii în acest dosar, caz în care procesul va rămâne fără temei.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca în 9 decembrie recursul formulat de Gigi Becali la decizia Tribunalului Ilfov de respingere a contestaţiei la executarea pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare.