ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După apariția, pe Google Maps, a denumirii ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”, Google România a fost amendat cu suma de 10.000 de lei, la autosesizarea CNCD. În septembrie 2020, Google a contestat hotărârea la Curtea de Apel București, urmând ca soluția instanței să vină după patru luni de judecată, conform Gândul.ro

”Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează în parte hotărârea CNCD nr. 517/17.06.2020, anume în limita obligației instituite de publicare a rezumatului hotărârii respective. Menține în rest hotărârea CNCD nr. 517/17.06.2020”

Cristian Jura, secretar de stat, a declarat că ”Această decizie este una normală și, practic, confirmă că autosesizarea CNCD în acest caz a fost corectă. Instanța a menținut decizia de a sancționa Google România. Pe de altă parte, noi am disjuns această speță, fiind mai multe părți implicate în acest incident. A fost Google România sau Google Bucharest, Google Ireland Limited, plus persoana care a modificat tag-ul, astfel încât s-a ajuns la o ofensă la adresa credincioșilor. Noi, în direcția Google Bucharest România am încheiat acțiunea, prin decizia pe care am dat-o în luna iunie a anului trecut, și am continuat investigația în ceea ce privește Google Irlanda și, bineînțeles, identificarea persoanei care a modificat tag-ul respectiv”,

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spunea în iunie 2020 că ”Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoțește pe Google Maps numele unui edificiu, pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică în memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”.