ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania americană Google plănuiește ca de la 11 noiembrie să folosească datele personale ale utilizatorilor săi în scopuri comerciale, informează Fox News.

La o zi după ce Facebook a anunțat că plănuiește îngreunarea posibilității ca utilizatorii săi să blocheze căutarea lor pe rețeaua de socializare, Google a anunțat că va folosi informațiile personale ale userilor săi în scopuri publicitare și comerciale.

Cele două anunțuri au intensificat criticile care spun că cele două companii conferă din ce în ce mai puțin control clienților asupra informațiilor personale.

Google își va schimba politica de termeni și condiții începând cu 11 noiembrie.

Comentariile utilizatorilor privind restauarentelor, magazinelor și produselor, dar și muzica și alt tip de conținut cumpărat prin Google Play, vor putea fi folosite în reclamele care le sunt prezentate persoanelor cu care sunteți în legătură.

Activiștii pentru dreptul la intimitate sunt revoltați, după cum informează presa de peste Ocean.
Problema apare atunci când companiile web folosesc informațiile personale ale utilizatorilor în moduri în care aceștia nu se așteptau la momentul postării lor - New York Times

Psihologul american Deborah C. Peel spune că expunerea publică a unor informații personale este o încălcare a intimității și este normal ca oamenii să fie nemulțumiți.
Vrem să ne stabilim singuri limitele. Oamenii nu vor ca ele să fie stabilite de guvern, Google sau Facebook - Deborah C. Peel, psiholog.