ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Companiile Google şi Microsoft au introdus un soft care restrânge posibilităţile de căutare de materiale legate de pedofilie, au anunţat luni cei doi giganţi ai internetului, într-un comunicat de presă comun.

Căutările folosind peste 100.000 de termeni nu vor mai da rezultate şi, în plus,  vor genera apariţia unui mesaj de avertizare că imaginile legate de abuzuri sexuale împotriva copiilor sunt ilegale.

Restricţiile sunt  lansate pentru început în Marea Britanie şi în alte ţări anglofone, urmând să fie extinse în următoarele şase luni în celelalte ţări ale lumii şi la 158 de limbi, astfel încât 'impactul să fie cu adevărat global', a precizat directorul executiv al Google, Eric Schmidt, într-un articol publicat în cotidianul britanic Daily Mail.

Premierul britanic David Cameron a salutat aceste măsuri, dar a subliniat că mai sunt multe de făcut. 'Dacă nu se face mai mult pentru a împiedica găsirea pe internet de conţinuturi ilegale legate de abuzurile sexuale asupra minorilor, vom lua măsurile necesare pentru ne proteja copiii', a transmis pe reţeaua Twitter şeful executivului britanic.

Eric Schmidt a admis că programul lansat nu este perfect, iar Google nu-i poate împiedica pe pedofili să posteze pe web imagini noi cu astfel de abuzuri.

Cele două companii şi-au făcut publică această rară iniţiativă de cooperare chiar înaintea unui summit consacrat securităţii pe internet găzduit luni de premierul Marii Britanii