Compania ucraineană organizatoare de evenimente “Kvartal-Konţert” a anulat toate spectacolele pe care Goran Bregoviic ar fi trebuit să le susţină în Ucraina – informează postul 24 TV, citând un comunicat postat pe site-ul oficial al companiei.

[P] Putin - Biografia interzisă - comanda online

Potrivit sursei menţionate, concertele, care urmau să aibă loc în Kiev (16 mai), Zaporijia (26 mai), Dnipropetrovsk (27 mai ) şi Harkiv (28 mai), au fost anulate după ce Bregovic a evoluat recent în cadrul unui spectacol organizat în Crimeea. După concertul susţinut în peninsulă, artistului sârb Goran Bregovic, cunoscut pentru poziția sa pro-rusă, i s-a interzis să mai concerteze la Kiev, într-un spectacol programat pentru data de 16 mai.

Ministerul de Externe de la Kiev a anunţat că a interzis accesul lui Bregovici pe teritoriul statului ucrainean, din cauza vizitei pe care acesta a efectuat-o în Crimeea.

“Propunem autorităţilor să acorde o atenție deosebită acestui caz și să întreprindă măsurile necesare. Legea prevede arestarea pentru 15 zile, amendă și interdicția de a mai intra în Ucraina”, a precizat un reprezentant al MAE ucrainean.

Potrivit instituţiei, Bregoviic nu a intrat în Crimeea pe la punctele de trecere a frontierei controlate de partea ucraineană, încălcând astfel legislația Ucrainei.