ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia a cerut Fondului Monetar Internaţional să amâne plata tranşelor din împrumutul luat de la instituţie în 2010. Gestul sugerează situaţia dificilă a economiei elene, dar instituția creditoare a refuzat să acorde o păsuire, scrie Financial Times.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa  - comanda online

FMI a convins guvernul de la Atena să nu facă nicio cerere oficială în acest sens, potrivit surselor cotidianului britanic. Discuţiile dintre oficialii greci şi reprezentanţii FMI au avut loc la începutul lunii aprilie, încercarea Greciei de a obţine o amânare a termenelor la care trebuie să facă plăţile către FMI fiind un semn că guvernul elen întâmpină dificultăţi din ce în ce mai mari pentru a achita salariile şi pensiile, precum şi tranşele către creditorii internaţionali, conform RFI.

Guvernul de la Atena trebuie să ramburseze în luna mai două tranşe din împrumutul luat de la FMI, în valoare totală de un miliard de euro. Primul termen este 12 mai, dată la care Grecia trebuie să plătească 760 de milioane de euro către FMI.

Potrivit calendarului de returnare a împrumutului, Grecia trebuie să achite 9 miliarde de euro anul acesta către FMI.

Oficiali ai Fondului au afirmat în mai multe rânduri că modificarea programului de returnare a împrumutului ar putea fi efectuată numai în cadrul unei revizuiri mai ample a întregului pachet de bailout încheiat cu Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI în 2010.