ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În vreme ce premierul elen Alexis Tsipras încearcă să calmeze apele in interiorul partidului său, ministrul grec de Finanțe Yanis Varoufakis și-a atacat dur partenerii europeni, acuzându-i că obligă Atena să impună populației niște măsuri inutile.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Ministrul grec a comparat tratamentul pe care UE îl aplică astăzi Greciei cu ceea ce se întâmpla în Evul Mediu.

În timpul Evului Mediu, acei așa-ziși medici prescriau ca tratament sângerarea terapeutică (flebotomie). Deseori, această tehnică înrăutățea și mai mult starea pacientului. Cu toate acestea, ei nu se opreau și o aplicau în continuare", a spus Varoufakis, citat de Deutsche Welle.

Este exact atitudinea de astăzi a Europei față de noi: dacă austeritatea a dat greș, atunci ei cred trebuie să se impună și mai multă austeritate", a denunțat ministrul grec.

Varoufakis a avertizat că dacă Bruxelles-ul vrea să dea jos Guvernul anti-austeritate de la Atena, poporul se va arunca în brațele rasiștilor și naționaliștilor.

Grecia a ajuns, vineri, la un acord cu creditorii internaționali - UE, FMI și Banca Centrală Europeană - pentru extinderea cu patru luni a programului de asistență financiară. Ca parte a înțelegerii, Guvernul de la Atena a trimis luni seara la Bruxelles o listă cu reforme.