ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia se opune sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei și cere Europei o soluție negociată. Premierul grec Alexis Tsipras consideră că abordarea UE vizavi de Rusia este ”fără sens”, fiind ”un drum care duce spre nimic”.

[P] Eu sunt Zlatan - comanda online

Alexis Tsipras, care a făcut aceste afirmații pentru Bloomberg, susține că ”noua arhitectură a securității europene trebuie să includă Rusia, iar Grecia, ca stat membru al UE, poate fi o punte între Occident și Rusia”.

Premierul grec urmează să efectueze o vizită oficială la Moscova, pe 8 aprilie, la invitația președintelui rus Vladimir Putin. Pe 9 mai, Tsipras va reveni in Rusia, cu ocazia festivităților organizate la Moscova de Ziua Victoriei, transmite Sputniknews.com.

Bloomberg notează că, pentru Tsipras, care dorește o apropiere comercială de Rusia, relațiile dintre cele două țări cunosc acum un dezgheț important, după ”răceala” care marcase până acum legăturile dintre Atena și Moscova.

În aceeași linie se înscriu și declarațiile recente ale ministrului elen al Energiei,  Panagiotis Lafazanis, care a anunțat că importante firme ruse vor participa la o licitație pentru exploatarea rezervelor de petrol și gaze naturale din peninsula elenă.

Mai mult, oficialul de la Atena a precizat că Grecia sprijină realizarea, de către Gazprom a gazoductului Turkish Stream, și speră că acesta se va extinde pe teritoriul grec.