ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizaţia ecologistă internaţională Greenpeace a avertizat joi că mai mulţi producători internaţionali cunoscuţi de îmbrăcăminte şi încălţăminte continuă să folosească substanţe chimice periculoase în articolele pe care le comercializează.

Între brandurile  care nu au abandonat astfel de practici se numără producătorii de articole sportive Adidas sau Nike, potrivit Agerpres, care citează biroul Greenpeace de la Jakarta.  Greenpeace arată  însă că aceste comapnii, alături de alte 13, s-au angajat să implementeze principiile eliminării toxinelor – Detox.

Alte companii din domeniu, precum  UNIQLO, H&M sau Mango au luat măsuri concrete pentru “eliminarea celor mai nocive chimicale din produsele şi procesele lor de producţie”, se arată într-o declaraţie a Greenpeace International, publicată la Amsterdam cu prilejul prezentării programului interactiv 'Detox Catwalk'.

Acest program evaluează progresele făcute de principalele companii de îmbrăcăminte în direcţia unui viitor "fără toxine", iar criteriile avute în vedere cuprind atât eforturile de a elimina substanţele chimice identificate drept periculoase din produsele şi procesele lor de producţie cât şi demersurile spre o transparenţă deplină a lanţului de producţie.

Campania Detox a Greenpeace International cere brandurilor din industria modei să elimine complet chimicalele toxice până în 2020, iar furnizorii acestora să facă publice toate substanţele toxice folosite.