ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Greva generală din învățământ anunțată pentru data de 9 decembrie a.c. a fost amânată, a anunțat Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) într-un comunicat trimis la redacție.

Protestele vor fi reluate în semestrul al II-lea al acestui an școlar.

FSLI a început un referendum de consultare a membrilor de sindicat, rin care aceştia să-şi exprime opţiunea privind greva generală începând cu data de 9 decembrie 2013.Având în vedere timpul scurt pe care l-au avut la dispoziţie sindicatele afiliate pentru a-i consulta pe toţi cei 173.000 de membri, nu s-a reuşit consultarea în integralitate a tuturor acestora. Conform datelor primite de la sindicatele afiliate, din cei aproximativ 70% dintre membrii consultaţi, aproximativ 50% s-au exprimat pentru declanşarea grevei generale începând cu 9 decembrie 2013. Ținând cont de cele prezentate mai sus şi, având în vedere că o grevă generală se poate declanşa dacă cel puţin 50% din totalul membrilor de sindicat îşi exprimă opţiunea pentru această formă de protest, se impune ca greva generală să se amâne', se arată în comunicatul FSLI.

Pe fondul acestei situaţii, membrii sindicatului consideră că "rezultatele parţiale ale acestui referendum scot în evidenţă un lucru clar: starea de nemulţumire în rândul salariaţilor din învăţământ este foarte mare şi, conform acestor rezultate şi a numeroaselor mesaje pe care le primim din rândul membrilor de sindicat, greva generală trebuie amânată pentru semestrul al-II-lea al acestui an şcolar".