Organizațiile studențești din centrul universitar Iași, membre si sustinatoare ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au anunțat că intră în grevă japoneză, din solidaritate cu cadrele didactice, începând de miercuri, 6 noiembrie.

Studenții vor intra la cursuri cu banderole albe la mână și vor cere alocarea a 6% din PIB pentru educație. Greviștii cer creșterea alocației per student echivalent, a subvenției cămine-cantine, a fondului de burse pentru creșterea bursei sociale și servicii de consiliere și orientare în carieră de înaltă calitate.
Greva japoneză nu va periclita în niciun fel buna desfășurare a orelor de curs și de seminar. Este în primul rând un semnal de alarmă adresat guvernanților din România, iar în al doilea rând o acțiune de solidarizare, care să ne apropie pe noi toți: conducerea universității, studenți, cadre universitare, cercetători, personal administrativ și auxiliar. Cu toții suntem grav afectați de subfinanțarea sistemului educațional din România! Iar pentru viitorul educației și al Națiunii Române, nu ne vom mărgini doar la greve de avertisment! Acesta este doar începutul!", a precizat Silvian Emanuel Man, presedintele Ligii Studenților Universității "Alexandru Ioan Cuza", citat de bzi.ro

ANOSR organizează pe 6 noiembrie grevă japoneză în majoritatea centrelor universitare importante din țară, urmând ca pe 13 noiembrie să organizeze acțiuni generale de protest.

Federația Sindicatelor Libere din Invățământ a organizat pichetări ale Guvernului în 28-30 noiembrie, urmând ca în data de 6 noiembrie să organizeze un miting la București la care sunt așteptate 10.000 de cadre didactice din toată țara. Toate aceste structuri au aceeași revendicare: alocarea a 6% din PIB pentru educație.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews