ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Agenția Mediafax a obținut un proiect de ordonanță de urgență prin care Guvernul va elimina impozitarea veniturilor provenite de la jocurile de noroc, pe motiv că aceste câștiguri nu pot fi cuantificate corect. Experții de la Palatul Victoria anticipează că bugetul va fi suplimentat cu 34,2 milioane de lei, în timp ce presa speculează că această măsură a Guvernului are legături profunde cu un contract fără licitație semnat de Loteria Română cu grupul austriac Novomatic, la sfârșitul lunii octombrie, potrivit căruia veniturile nete de la aparatele de tip videoloterie, achiziționate de la această companie, să fie împărțite în cota egală.

Acest proiect de lege are în vedere câștigurile obținute de persoanele fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker nu vor mai fi impozitate de Guvern.
Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a identificat o serie de neajunsuri în aplicarea prevederilor fiscale în cazul veniturilor realizate de persoanele fizice ca urmare a participării la anumite tipuri de jocuri de noroc. Astfel, s-a constatat că este dificilă determinarea venitului obţinut de participant, de la acelaşi plătitor sau organizator de jocuri de noroc, pentru anumite tipuri de joc: slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocurile specifice cazinourilor şi cluburilor de poker. Având în vedere dificultăţile întâmpinate în aplicarea reglementărilor actuale, se propune eliminarea din sfera impozabilă a veniturilor realizate din tipurile de jocuri mai sus menţionate.

Până acum, toate terminalele de joc din spațiile Loteriei Române aparțineau de două firme grecești, Intracom și Intralot, cărora le revenea 80% din toate câștigurile obținute. Acest contract a făcut subiectul unei anchete a Consiliului Concurenței, respectiv a Comisiei Europene, Bruxelles-ul anchetând dacă acest lucru nu intră sub incidența legilor care reglementează ajutorul de stat.