ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul şi-a angajat, marţi, răspunderea în faţa plenului reunit al Parlamentului asupra proiectului de lege privind descentralizarea, informează Agerpres.

Premierul Victor Ponta a prezentat în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului obiectivele descentralizării, iar la finalul şedinţei, de la care parlamentarii PDL au absentat, preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a anunţat că, începând de marţi, curge termenul de trei zile pentru depunerea unei moţiuni de cenzură în acest caz.

Proiectul de lege privind descentralizarea prevede ca sănătatea, agricultura, mediul, învăţământul preuniversitar, cultura, tineretul şi sportul, precum şi turismul, vor trece în subordinea autorităţilor locale, în timp ce Poliţia, agenţia de prestaţii sociale, cinematografele şi porturile vor rămâne în structurile centrale.

Vocile contra-descentralizare spun că această măsură ar da prea multă putere "baronilor" locali.