ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Guvernul a transmis un comunicat miercuri dimineață, după o întâlnire avută marți de premierul Victor Ponta cu Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), în care se arată că sprijină propunerea CE pentru înfiinţarea Parchetului European, instituţie care să efectueze urmăriri penale şi să trimită în judecată, în instanţele din statele membre, persoanele care comit nereguli cu bugetul UE, informează mediafax.ro.

"Premierul Victor Ponta a avut ieri, 3 iunie 2014, o întrevedere cu Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) aflat la Bucureşti pentru a participa la un seminar dedicat măsurilor de combatere a fraudei şi corupţiei la nivelul fondurilor structurale şi de investiţii europene. Printre temele abordate la reuniune, domnul Kessler a menţionat si propunerea Comisiei Europene pentru instituirea Parchetului European, propunere pentru care Guvernul României şi-a exprimat tot sprijinul", se afirmă în comunicat.

Pe 17 iulie 2013, Comisia Europeană a propus instituirea unui Parchet European care să efectueze cercetări şi urmăriri penale, dar să aibă şi competenţa de a trimite în judecată, în instanţele din statele membre, persoanele învinuite de infracţiuni ce afectează bugetul UE, iar în luna martie a acestui an, europarlamentarii au aprobat propunerea de Regulament al Consiliului de instituire a Parchetului European, însă preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Valeriu Zgonea, a transmis un aviz negativ, pe motiv că încalcă principiul subsidiarităţii.