ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va acorda aproape 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie din Republica Moldova, în baza unui parteneriat între cele două ministere de resort, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că a discutat, miercuri, în acest sens cu prim-ministrul moldovean.

Anunţul a fost făcut la ceremonia de premiere a elevilor şi profesorilor pregătitori pentru rezultatele obţinute în acest an la olimpiadele internaţionale.
"Vreau să profit de prezența dumneavoastră aici să dau un alt mesaj public pe care eu îl consider extrem de important: știu foarte bine - trăiesc, ca și dumneavoastră, în România, am fost la școală în România, am copii la școli din România - că sunt foarte multe de făcut pentru ca sistemul de educație din România să se dezvolte în continuare. Asta nu mă face, însă, să uit că existe zone în care copiii români - și mă refer la Republica Moldova, în special - au chiar mai mare nevoie de sprijin decât au copiii din România. Astăzi, am discutat și cu primul-ministru al Republicii Moldova, domnul Leancă, și, din economiile și din munca noastră din acest an, aproximativ 80 de milioane lei noi, aproape 20 de milioane de euro, vor fi cheltuiți de către Guvernul României pentru dezvoltarea sistemului de educație din Republica Moldova, printr-un parteneriat între cele două ministere", a spus Ponta.

Prim-ministrul României a spus că decizia va fi adoptată luni, în ultima ședință de Guvern pe anul 2013.