ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerul Guccifer, cel care a spart contul de e-mail al directorului SRI George Maior, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare.

Marcel Lazăr Lehel, pe numele său adevărat, a mai spart şi contul de e-mail al Corinei Creţu precum şi al unor vedete: Dragoş Moştenescu, Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Rona Hartner, Iliviu Lesu, Daniela Aciu, Irina Reisler Căpitanu, Violeta Babliuc, Monica Barbu, Lenuţa Aciu, Simona Rădulescu, Denisa Barboni, Bianca Drăguşanu, Cristian Pulhac, Ada Milea, Organizaţia de Tineret APDL

Instanţa a dispus contopirea pedepselor şi aplicarea unui spor de pedeapsă de un an, astfel încât hackerul Guccifer a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în acest dosar.Prin decizia de vineri, Tribunalul Bucureşti a menţinut măsura arestării preventive a lui Marcel Lazăr Lehel, acesta fiind încarcerat din 22 ianuarie. Instanţa a mai dispus confiscarea de la Lehel a unui laptop.

Judecătorul a luat act că George Cristian Maior şi Corina Creţu nu s-au constituit părţi civile.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.