ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gheorghe Hagi, cel mai valoros fotbalist român din ultimii ani, i-a atacat pe selecţionerul Victor Piţurcă şi pe oficialii FRF, acuzând strategia acestora din campania de calificare la Cupa Mondială din 2014.

Hagi crede ca Piţurcă a greşit pentru că nu a promovat mai multi jucători tineri in prima reprezentativă, irosind astfel doi ani si jumătate, timp în care naţionala ar fi putut fi întinerită considerabil.

"În aceşti doi ani şi jumătate nu s-a făcut o echipă nouă, nu s-a mizat pe jucători tineri, ca să spunem că obiectivul este Euro 2016. Am pierdut doi ani şi jumătate şi totul s-a terminat! S-a optat pentru jucători de mare experienţă şi, în doi ani şi jumătate, nu am văzut tineri. Acum trebuie să stăm alţi doi ani şi jumătate să căutăm alţi 10 tineri. Dar acum poate pierdem din nou, că e un risc să foloseşti tineri, trebuie să ai răbdare. Piţurcă a riscat, a convocat jucători de 30 de ani şi lumea e nemulţumită.

Eu i-am explicat lui Mircea Sandu că dacă nu bagi tineri trebuie să garantezi calificarea, pentru că altfel n-ai format un grup de viitor sub 25 de ani. Strategia mea era să fac totul public. Vreţi calificare acum? Jucăm cu experimentaţi. Daca vreţi tineri, aşteptăm până în 2016", a spus Hagi la GSP TV.

Naţionala României a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2016 după doua meciuri de baraj cu reprezentativa Greciei.