ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce anul trecut Edward Snowden susținea că germanii, în frunte cu cancelarul Angela Merkel, au fost spionați în masă de NSA, presa germană face acum o dezvăluire și mai șocantă. Serviciile secrete germane au spionat cel puțin o convorbire telefonică a fostului secretar de Stat al SUA, Hillary Clinton, au informat vineri mai multe media germane.

Potrivit  nouvelobs.com, Süddeutsche Zeitung și canalele publice regionale de radioteleviziune NDR și WDR se bazează pe documente furnizate CIA de către un spion din rândul Agenției de Informații germană (BND). SZ și NDR s-au dedicat în mod special în ultimele luni dezvăluirilor despre spionajul dintre marile puteri. Aceste surse nu precizează însă când se presupune că a fost ascultată convorbirea, dar cazul ar fi fost evocat de John Kerry, succesorul lui Hillary Clinton, cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier.

Autorii dezvăluirlor citează o sursă anonimă din guvernul de la Berlin, potrivit căreia conversația fostei șefe a diplomației germane ar fi fost interceptată din greșeală, în timp ce ministrul se afla într-un avion al guvernului american.

Se pare însă că spionarea unor personalități politice americane "nu ar fi un singur caz", afirmă SZ, WDR și NRD, potrivit cărora BND ar fi fost mandatată de asemenea de guvernul german "să spioneze un partener din NATO", dar ele nu precizează care.

Dezvăluirile din 2013, privind spionarea cancelarului Angela Merkel au șocat Germania și continuă să afecteze relațiile germano-americane.