ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia acestui sport: bugetul este deosebit de redus, federaţia nu are un sediu, iar sportivii se pregătesc în condiţii foarte grele. De remarcat faptul că Federaţia de Patinaj se găseşte într-o situaţie şi mai delicată: finanţarea de la MTS a fost sistată în 2013 şi 2014 din cauza scandalurilor interne, iar sportivii se pregătesc în patinoarele din mall-uri.

Declaraţiile lui Florian Gheorghe, oferite în cadrul unei conferinţe de presă:
Federaţia se află în pragul falimentului. De la sfârşitul lui noiembrie, de când am preluat conducerea federaţiei, am ajuns la concluzia că suntem datornici şi că datoriile ne trag în jos, ba chiar s-ar putea să avem parte de faliment. La 31 decembrie 2013 avem următoarele datorii: cheltuieli de funcţionare şi întreţinere - ENEL 386.252, Apanova 508.694, RADET 155.241, REBU 7.752, serviciul de pază 7.923, Medsana, amenajare şi reamanajare 49.000, York - întreţinere frigo 18.352, reparaţie la rolbe (n.r. - maşini de întreţinere a gheţii) de către un service 5.438. Per total, avem 1.239.435 de lei.

În ceea ce priveşte activitatea sportivă avem datorii de 312.398. În ceea ce priveşte materialele sportive şi echipamentul 48.075, deconturi neachitate şi alte obligaţii de plată 76.266. Cu un total general de 1.547.185,29 lei.

FRHG la ora actuală nu are sediu. Noi stăm acolo într-o zonă în care nu există utilităţi, nu există apă, de căldură nu mai vorbim. Nu e niciun confort minimal. La computer se bate cu mănuşi de lână. Am cerut din 21 noiembrie un spaţiu în sediul ministerului şi nimic. Am şi identificat nişte spaţii. Federaţia de judo are două camere, dar acolo au depuse nişte materiale. Federaţia de tenis are trei camere şi vine un oficial când şi când.

De la MTS avem buget alocat pentru participarea şi pregătirea echipelor naţionale pentru participarea la competiţii naţionale şi internaţionale. Pregătirea în loc să o facem ca la carte, o facem mai subţire. În loc să avem cel puţin două săptămâni de pregătire sau trei turnee de verificare, o să avem maxim zece zile, iar la turnee internaţionale vom participa dacă datoriile vor fi onorate. În rest, performanţă pe spongi. Am depus programe la minister în valoare de doar 900.000 de lei.

Dacă bani nu sunt, mă gândesc să fac patinoarul din colectă publică. Nu mi-e ruşine să trimit 10.000 de scrisori. Când o să am proiectul, mă voi duce la primărie şi o să cer o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Am identificat suprafaţa. E un amplasament destul de bun şi nu ştiu dacă aş putea accede până acolo, dar cu puţin sprijin se poate rezolva. Dacă lucrurile se vor face printr-o licitaţie internaţională şi o va câştiga una dintre companiile din Finlanda, care lucrează cel mai repede şi cel mai bine, am putea avea în şase-şapte luni un asemenea edificiu. Nu îmi va fi ruşine să trimit inclusiv la Corpul Diplomatic, la toate federaţiile naţionale afiliate la federaţia internaţională, în Canada, în Rusia, la firmele mari sau mici. E dureros să vezi cum se pierd 300 de copii, care se joacă de 6-7 ani.