ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numeroşi habarnişti s-au lăsat influenţaţi în ultimele zile de manipulatorii concertaţi, „înfierând” cu mânie proletară lipsa de demnitate a coruptului Vosganian. Păi, cum e corupt dacă dosarul este instrumentat de DIICOT şi nu de DNA?

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Pentru minţile încleiate respective, demnitatea e aşa: să te laşi anchetat cu fruntea sus de o grupare de derbedei care nu dă socoteală nimănui şi care are numeroase antecedente de bătaie de joc la adresa unor oameni dovediţi ulterior nevinovaţi; te laşi frumuşel, ca să ai posibilitatea să-ţi dovedeşti – atenţie! – nevinovăţia (!) după vreo câţiva ani de audieri, control judiciar, conturi blocate, filmuleţe pe la ştiri, umilinţă, termene, apel, recurs, coronare injuriate, nervi tracţionaţi, duhoare de nespălaţi în jur – adică să ai încredere că „justiţia independentă” va infirma, pe sănătatea ta, elucubraţiile la comandă propagate prin „organe” ca HotNews.

Spuneam într-o postare de alaltăieri – PERICOLUL PUBLIC NUMĂRUL UNU: VARUJAN VOSGANIAN – că Varujan Vosganian nu a mai făcut nimic „în ultimii 5 ani”, nu a deranjat pe nimeni, nu a mai avut nicio poziţie tranşantă în vreo chestiune arzătoare la ordinea zilei. Şi atunci de unde avalanşa asta pe capul lui? DIICOT, preşedinţia, conducerea PNL, ANI, mass-media ori diverşi scriitoraşi rataţi sar cu picioruşele pe senatorul inexistent în ultimii ani de parcă de asta ar depinde însăşi existenţa lor.

În finalul miratei postări, aminteam că singurul lucru prin care s-a făcut remarcat Varujan Vosganian în ultima vreme a fost „Cartea şoaptelor” (premiul „Cartea anului 2009”, acordat de revista „România literară”, premiul revistelor „Observator cultural” şi „Convorbiri literare” pe anul 2009, premiul Academiei Române, acordat celei mai bune lucrări în proză a anului 2009 şi best-seller în 2013 în Armenia).

Pornind de la această singură pistă, am găsit lucruri extrem de interesante. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la genocidul armenilor din Imperiul Otoman (comemorat pe 24 aprilie). Tradusă în 20 de limbi (spaniolă, italiană, germană, franceză, engleză, suedeză, bulgară, maghiară, cehă, poloneză, norvegiană, olandeză, portugheză, portugheză braziliană, ebraică, armeană, turcă, rusă, arabă, persană), cartea senatorului a devenit un simbol al solidarităţii împotriva genocidului.

De aceea, capitolele 7 şi 8 (care descriu evenimentele de acum un secol) au fost selectate de Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin şi Lepsiushaus Postdam pentru Ziua mondială a lecturii, pentru omagierea victimelor genocidului armean – eveniment susţinut de sute de oameni de cultură din întreaga lume, printre care Herta Müller, Mario Vargas Llosa, Orhan Pamuk, Noam Chomsky, John M. Coetzee, David Grossman, Elfriede Jelinek, Norman Manea, Bernard Noel, Michael Ondaatje, Elif Shafak şi care va avea loc pe 21 aprilie 2015: în sute de oraşe din 50 de ţări ale lumii vor fi citite pasaje din cele două capitole ale cărţii lui Vosganian.

Cine ar avea, deci, interesul de a distruge credibilitatea lui Varujan Vosganian? Trăiască de-a pururi colaborarea între serviciile secrete române şi turce în cadrul NATO!