Potrivit unui comunicat al retailerului, IKEA retrage de pe piață leagănul pentru copii Gunggung deoarece s-a observat riscul ca sistemul de suspendare să se desprindă de structura de suport, iar clienții care au achiziţionat acest produs sunt informați cu privire la acest lucru, cu precizarea că primesc înapoi suma integrală plătită atunci când restituie produsul, informează mediafax.ro.

"Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa le recomandă clienţilor care au achiziţionat leagănul pentru copii Gunggung să nu îl mai folosească şi îi invită să îl returneze în magazin, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs. În urma utilizării leagănelor pentru copii Gunggung, s-a observat riscul ca sistemul de suspendare să se desprindă de structura de suport", se arată în comunicat.

Produsele Gunggung retrase de pe piaţă au următoarele coduri: 702-439-72, 502-439-73, 302-439-74 şi 402-730-36.

"Compania IKEA dezvoltă produse care stimulează creativitatea copiilor şi nevoia lor firească de joacă. Cei mici nu au grija siguranţei atunci când se joacă, de aceea noi trebuie să fim atenţi la acest lucru. (...) chiar dacă fiecare produs este testat înainte de vânzare, conform tuturor standardelor şi legislaţiei în vigoare, pot apărea incidente. Retragem de pe piaţă leagănele Gunggung, pentru a evita orice risc", a declarat Cindy Andersen, Business Area Manager pentru produsele pentru copii.