ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea Ornitologică Română şi Federaţia Coaliţia Natura 2000 România a lansat miercuri campania "Opreşte barbaria, salvează ciocârlia!". Campania se dorește o reacţie a societăţii civile la masacrul păsărilor, ce poate fi declanşat de noua formă propusă a legii vânătorii, aprobată de Camera Deputaţilor la sfârşitul lunii februarie, transmite RFI.

Campania este însoțită de avertismentul: ”imagini ce pot afecta emoţional unele persoane”. În clip, mezzo-soprana Andreea Ilie, îmbrăcată într-o rochie imaculată, este împușcată pe scenă în timpul unui concert.

Vânătoarea pe terenurile proprietate privată fără acordul proprietarilor, majorarea perioadei de vânătoare pentru anumite specii de păsări cu până la trei luni şi deschiderea vânătorii de păsări în rândul străinilor sunt principalele modificări aduse de proiectul de lege.

Iniţiatorii campaniei "Opreşte barbaria, salvează ciocârlia!" au lansat şi o petiţie pentru oprirea proiectului de lege în forma propusă.

Ciocârlia de câmp se mai vânează doar în şase ţări din UE: Grecia, Italia, Franţa, Cipru, Malta şi România. În restul ţărilor este interzisă vânarea speciei, din cauza declinului puternic generat de intensificarea agriculturii din ultimii 25 ani, numărul acestor păsări reducându-se cu 50%, conform BBC Nature.

[embed]https://youtu.be/JWWjeQEYDqI[/embed]