ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BBC relatează cazul unei femei în vârstă de 20 de ani care a fost internată la spital în stare gravă, după ce a fost victima unui viol de grup. Polițiștii din Bengalul Vestic al Indiei au reținut 13 persoane despre care se crede că au legătură cu acest caz. Se pretinde că tânăra a fost violată în urma ordinelor bătrânilor satului. Ea primise o amendă pentru că „s-a îndrăgostit”. Pentru că nu a avut posibilitatea să o plătească, a fost pedepsită. „Familia ei nu a plătit, așa că mergeți, bucurați-vă de fată și distrați-vă.” se pare că au zis bătrânii satului.

Judecătoriile neoficiale din satele indiene adeseori sancționează „crimele” cuplurilor despre care consideră că violează codurile de legi locale.

În urma violului fatal suferit de o studentă într-un autobuz din Delhi în luna decembrie a anului 2012, au avut loc manifestări publice împotriva violenței sexuale, în urma cărora guvernul a înăsprit sancțiunile pentru cei ce comit astfel de greșeli. Discriminarea femeilor și cazurile de viol rămân, însă, înrădăcinate în societatea patriarhală a Indiei.
După spusele Poliției, incidentul de luni seara a fost provocat din cauza relației dintre o femeie din trib cu un bărbat dintr-un sat alăturat, al districtului Birbhum.

„Relația dintre cei doi decurgea de aproape cinci ani. Luni, bărbatul ce nu făcea parte din trib a căutat-o pe tânără, la ea acasă, pentru a o cere în căsătorie. Sătenii l-au observat și au organizat un tribunal neautorizat. În timpul `procesului`, ambii au fost legați de mâini” a declarat șeful Poliției Birbhum jurnalistului venit din partea BBC.

Tinerii au fost acuzați de „crima de se îndrăgosti” și au primit o amendă de 25,000 de rupii, echivalentul a 400 de dolari. Bărbatul și-a plătit „datoria”, însă familia tinerei nu a avut posibilitatea să plătească. Atunci, capul adunării, care e o rudă îndepărtată a femeii, a hotărât ca aceasta să fie violată.
Abia miercuri după-amiază, familia fetei a găsit curajul să meargă la poliție. Fata a fost internată în spital în aceeași seară.

În 2010, bătrânii satului Birbhum au forțat trei femei din trib să se dezbrace și să meargă goale prin fața unei mulțimi, în statul indian West Bengal. Acestea au fost pedepsite pentru că „au avut relații apropiate” cu bărbați din alte comunități.

Violul este un incident obișnuit, în India. Multe cazuri nu ajung niciodată la poliție. Chiar dacă statul a crescut pedpsele pentru violență împotriva femeilor, acestea trăiesc zilnic cu frica de a fi atacate sexual, iar victimele încă sunt tratate cu indiferență de către poliție.