ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei volume legate în piele de om, care datează din secolul al XVII-lea, au fost descoperite la Biblioteca Universităţii Harvard din Massachusetts.

Printre cele 15.000 de volume din biblioteca universităţii sunt trei suveniruri macabre, ce amintesc de teribila modă a bibliopegiei antropodermice. Aceasta era o practică populară în secolul al XVII-lea, ce consta în confecţionarea coperţilor de carte din piele umană.

Site-ul Universităţii Harvard a readus în atenţia publicului acea tehnică. Informaţia a fost publicată prima dată în Harvard Crimson, ziarul studenţilor, dar a rămas neobservată în anul 2006. În urmă cu câteva zile, articolul a fost dezgropat de Reddit şi de atunci a fost distribuit în număr mare pe reţelele de socializare.

Una dintre cărţi, "Practicarum quaestionum circa leges regias", a fost legată cu pielea unui om jupuit de viu în 1632. Autorul cărţii afirmă în prefaţa volumului că s-a gândit la acea copertă ca la un fel de "memento mori".