ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


INHGA a prelungit până joi după-amiază avertizarea cod galben de inundaţii pentru judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, se instituie cod galben, de miercuri, ora 12.00, până joi, la ora 16.00, pe râurile Jiu - sectorul Filiaşi-Podari (judeţul Dolj), pe Gilort, Motru şi unii afluenţi ai lor (judeţele Mehedinţi şi Gorj) şi pe Olteţ (judeţele Gorj şi Vâlcea).

De asemenea, până joi, la ora 16.00, se menţine codul galben emis anterior pe râurile Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţul Dolj), pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului (judeţele Gorj şi Dolj) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior (judeţele Olt şi Vâlcea). Avertizarea cod galben pe aceste râuri a fost emisă iniţial pentru intervalul marţi, la ora 13.00 - miercuri, ora 14.00.