ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steaua CSM EximBank se pregătește de confruntarea cu CSM Oradea, din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet. Meciurile se vor disputa pe sistemul trei din cinci, iar primele două partide se vor juca pe teren propriu, însă nu la „Mihai Viteazu“, ci la Sala Polivalentă, pe 10 și 11 aprilie. Ce a determinat această decizie și ce urmări are aflăm în rândurile de mai jos, de la președintele echipei, Virgil Stănescu.
Despre conferința de presă în care a fost anunțată decizia disputării meciurilor la Sala Polivalentă și despre achiziționarea biletelor găsiți detalii aici.

[P] Eu sunt Zlatan – comanda online

Care este diferența de costuri între un meci pregătit la „Mihai Viteazu“ și unul la Sala Polivalentă?


Cu siguranță este mai greu, toată organizarea va fi puțin mai scumpă decât în sala noastră, însă credem că acest sacrificiu pentru a readuce bucureștenii să vadă un spectacol în adevăratul sens al cuvântului este una dintre prioritățile noastre, acesta e unul dintre factorii pe care i-am anticipat la începutul acestui proiect. Cred că am crescut destul, de la „copilărie“ am trecut în „adolescență“ și e nevoie o cameră mai mare. Am avut cerințe din partea suporterilor, am jucat meciuri în care a trebuit să închidem porțile, pentru că nu mai erau locuri în sală și credem că prin ce suntem, prin ce ne definim, Steaua CSM EximBank este o echipă care se adresează tuturor, copiilor și masei bucureștene, astfel încât e nevoie de această schimbare.

S-a menționat adeseori de migrarea galeriei de la fotbal la baschet. Unii cred că prezența lor este recentă, lămurește puțin lucrurile.

Mă bucur că ai adus în discuție. Vă aduc aminte că galeria a fost alături de noi pe tot parcursul „copilăriei“ noastre, chiar  și în Divizia B, chiar și atunci aveam meciuri cu poarta închisă. Mă bucur nespus că vin la meciuri și chiar îi considerăm familie, poate sună a clișeu, dar sunt motivul pentru care facem ca lucrurile să fie bine zi de zi – suporterii din peluză sau din tribună.

Crezi că există un nou obiectiv acum, lupta pentru titlu?

Din punctul meu de vedere, obiectivul este unul dintre locurile 1-4. Ne dorim ca oricine să câștigăm titlul, însă de la început am creat un grup de sportivi care împărtășesc aceleași valori cu noi, a fost o condiție în plus pentru recrutare și mă bucur că am realizat asta. Luăm fiecare etapă din play-off pas cu pas. Mă bucură și oarecum certifică faptul că pașii pe care i-am făcut sunt cei corecți. Vom juca în Sala Polivalentă, ceea ce este extraordinar, suntem singura echipă din București în Liga Națională de Baschet.

Cum o să fie acomodarea cu Sala Polivalentă? Contează schimbarea în abordarea jocului?

Într-adevăr, nu am avut multe antrenamente acolo, dar cred că avantajul terenului ni-l vor da suporterii și familia din tribune. Ne simțim acasă unde suntem cu toții împreună, unde reprezentăm ceva pentru comunitate.