În urmă cu doar câteva luni, președintele francez Francois Hollande mărșăluia pe străzile Parisului, strigând ”Je suis Charlie”, în semn de solidaritate cu ziariștii uciși de teroriștii islamici. Astăzi, pare să se fi răzgândit. Hollande a decis să refuze invitația lui Putin de a participa la manifestările organizate de Moscova pe 9 mai, de Ziua Victoriei, boicotând evenimentul. În schimb, liderul de la Elysee va merge în Arabia Saudită, țară care sponsorizează terorismul global și unde Wahhabism-ul este religie oficială, scrie Yannik Chauvin, editorialistul site-ului Boulevard Voltaire.

Urmând exemplul celorlalți lideri occidentali - Barack Obama, David Cameron și Angela Merkel - președintele Francois Hollande a decis că nu se face să participe la parada militară de Ziua Victoriei, din Piața Roșie, care marchează 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Motivul: implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina. In schimb, încălcările grave ale drepturilor omului săvârșite de monarhia saudită sau finanțarea terorismului de către acest stat arab nu l-au împiedicat pe președintele Franței să consolideze relația cu Arabia Saudită, scrie Boulevard Voltaire.

Mă întreb ce-i trece prin minte cu adevărat președintelui francez. Umilim Rusia, o putere mai curând occidentală, în vreme ce facem o curte asiduă, indecentă, monarhiei arabe care, știe toată lumea, este implicată în finanțarea terorismului internațional, despre care se spune că îl combatem.(...) Musulmanii masacrează creștini pe unde apucă, insă noi nu alegem să avem relații de prietenie cu Rusia creștină. Din contră”, spune editorialistul site-ului francez.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews